پاورپوینت آماده زراعت عمومی
پاورپوینت آماده
زراعت عمومی
پاورپوینت آماده زراعت عمومی
جایگاه درس
هدف کلی درس
کلیات و تعاریف
گروه بندی گیاهان زراعی
اندامهای گیاه
عوامل محیظی موثر بر رشد و نمو گیاهان
آماده سازی بستر بذر
بذر در زراعت
عملیات کاشت
عملیات داشت
عملیات برداشت محصول آیش نتاوب زراعی
مطالب مرتبط
زراعت فرآیند کاشت، داشت و برداشت گیاهانی است که بعد از کاشت دانه، حداکثر تا یک سال محصول میدهند. گندم، جو، گوجهٔ فرنگی و هویج از جمله گیاهان زراعی هستند. زراعت در مقابل باغداری است که هدف آن کشت و پرورش درختان است.
زراعت با هدفهای زیر انجام میشود:
تولید دانه به منظور تغذیهٔ انسان و دام مانند گندم، جو، ذرت و غیره.
تولید و شاخ و برگ سبز برای تغذیهٔ دام مانند یونجه، شبدر، اسپرس.
بدست آوردن ریشه، غده، برگ و گل گیاه به منظور تغذیه مانند چغندر قند هویج، کاهو و گل کلم.
تولید غدهٔ سیب زمینی برای تهیهٔ نشاسته و ساقهٔ نیشکر برای تولید شکر.
تولید گیاهان روغنی و لیفی برای تهیهٔ مواد خام صنایع تبدیلی در کشاورزی، در هر صورت عملیات برداشت از چیدن محصول تا نگهداری و انبار و ذخیره کردن محصولات را در بر میگیرد.
بهطور کلی گیاهان زراعی را میتوان به صورتهای مختلفی از جمله بر اساس خصوصیات گیاهشناسی و تکاملی، هدف تولید و مورد مصرف، طول عمر گیاه، نیازهای محیطی و شرایط مطلوب رشد، عملیات زراعی و غیره گروهبندی نمود. محصولات زراعی به دلیل دارا بودن خصوصیات مختلف و چند هدفی بودن تولید، ممکن است در دو یا چند گروه مختلف قرار گیرند.
کاشت شامل فرآیندهای مختلفی میباشد که رعایت فرآیندهای مورد نظر موفقیت در کاشت را در پی خواهد داشت این فرآیندها شامل:
۱. شخم و آمادهسازی مکانیکی و فیزیکی
۲. بذرپاشی یا کاشت و استقرار اولیهٔ گیاهان
۳. آبیاری و زهکشی یا مدیریت آب و هوا در خاک
۴. مصرف کود و نهادههای غذایی مورد نیاز گیاهان
پس تهیهٔ فیزیکی خوب خاک جزء نخستین عوامل مدیریت متناسب آن بهشمار میرود، انتخاب و توالی گیاهان سازگار یا کشت تناوبی از جنبههای مهم دیگر هستند. مهمترین عملیات تهیهٔ فیزیکی خاک توسط شخم صورت میگیرد.
شخم مشتمل بر عملیاتی است که منجر به زیرورو کردن، خرد کردن کلوخهها و نرم کردن خاک میگردد. اهداف شخم عبارتند از:
۱. ایجاد شرایطی درخاک که جوانه زنی بذر، سبز شدن گیاهچه و توسعه ریشه را فراهم نماید.
۲. بالا بردن نفوذپذیری خاک نسبت به هوا، حرارت، و رطوبت و ایجاد شرایط لازم برای ذخیرهٔ بیشتر آب در خاک
۳. فراهم کردن محیط مناسب برای فعالیت موجودات زنده و مفید خاک و از میان بردن موجودات رقابتکننده مثل علفهای هرز، آفات و عوامل بیماریزا
۴. زیر خاک کردن بقایای گیاهی یا کودهای مختلف (آلی و معدنی) مورد مصرف با خاک مزرعه و به رو آوردن مواد غذایی موجود در خاک که در اثر شستوشو به قسمتهای زیرین خاک منتقل و از دسترس گیاه خارج شدهاند.
جهت مشاهده سایر مطالب مرتبط با زراعت کلیک کنید.
- لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
- همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
- ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
- در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.