نماد سایت مقاله کده

پاورپوینت ارتقای سلامت و آموزش بهداشت

پاورپوینت ارتقای سلامت و آموزش بهداشت

پاورپوینت ارتقای سلامت و آموزش بهداشت

عوامل موثر بر سلامتی

تعریف، مفاهیم و اصول ارتقای سلامت

راهبرد های اساسی ارتقای سلامت

اجزای ارتقای سلامت

اولویت اقدام ارتقای سلامت

اهمیت، تاریخچه و تعاریف آموزش سلامت

مراحل طراحی آموزش سلامت

شرح وظایف آموزش دهندگان سلامت

چه موقع باید ارزشیابی انجام شود؟

شرح وظایف پزشک، مراکز بهداشتی

نتیجه گیری

اجرای برنامه های آموزش سلامت شامل

مسئولیت های ارتباطی شامل

مسئولیت های اطلاعاتی شامل

شرح وظایف خانه های بهداشت در آموزش سلامت


مطالب مرتبط

آموزش سلامت (به انگلیسیHealth Education) عبارت است از آموزش مسائل مربوط به سلامت به افراد جامعه. به عبارتی دیگر به فرایند آموزشی مرتبط با فراهم کردن ترکیبی از رویکردها برای تغییر سبک زندگی که می‌تواند به افراد، خانواده‌ها و جوامع در تصمیم‌گیری آگاهانه درباره موضوعاتی که در بازیابی، دستیابی و حفظ سلامت مؤثر است، کمک نماید آموزش سلامت می گویند[۱].

آموزش سلامت نه تنها با انتقال اطلاعات ارتباط دارد، بلکه با ایجاد انگیزه، مهارت‌ها و اعتماد به نفس مورد نیاز برای اقدام جهت اعتلای سلامت نیز در ارتباط است. آموزش سلامت شامل انتقال و تبادل اطلاعات در زمینه شرایط زیربنایی اجتماعی، اقتصادی و محیط تأثیرگذار بر سلامت و همچنین در زمینه عوامل خطر فردی و رفتارهای مخاطره‌آمیز و استفاده از نظام مراقبت‌های بهداشتی می‌باشد[۲].

در گذشته آموزش سلامت به عنوان واژه‌ای که در برگیرنده طیف وسیعی از اقدامات، شامل بسیج اجتماعی و حمایت همه جانبه بوده مورد استفاده قرار می گرفت. اکنون این روش‌ها در اصطلاح ارتقای سلامت گنجانده شده و تعریف خیلی محدودتری از آموزش سلامت به منظور تأکید بر تفاوتهای بین این دو حوزه (آموزش سلامت و ارتقای سلامت) ارائه شده‌است.سلامت (بهداشت) عمومی اشاره به «علم و هنر پیشگیری از بیماری، طولانی کردن عمر و ارتقاء سلامت انسان از طریق تلاش‌های سازمان یافته و انتخاب آگاهانه جامعه، سازمان‌ها، دولتی و خصوصی، جوامع و افراد دارد».[۱] تجزیه و تحلیل سلامت جمعیت و عوامل تهدید کنندهٔ آن پایه ای برای بهداشت عمومی است. “عموم “در این مسئله می‌تواند کوچکتر از یک مشت مردم، یک روستای سالم یا می‌تواند به بزرگی چندین قاره در یک مورد همه گیر باشد. “سلامت (بهداشت) “خوب بودن فیزیکی، ذهنی و اجتماعی می‌باشد و بنابر تعریف سازمان بهداشت جهانی سلامتی صرفاً به معنی کمبود بیماری یا ضعف نیست.

جهت مشاهده سایر مطالب مرتبط با بهداشت کلیک کنید.

print
خروج از نسخه موبایل