پاورپوینت آماده مبانی علم اطلاعات و دانش شناسی


در حال بارگذاری
تاریخ انتشار
۲۵ بهمن ۱۴۰۰
نوع فایل
پاورپوینت آماده
حجم فایل
2 مگابایت
تعداد صفحات
40 صفحه
دسته بندی
تعداد بازدید
703 بازدید
۱۲,۰۰۰ تومان

پاورپوینت آماده مبانی علم اطلاعات و دانش شناسی

پاورپوینت آماده مبانی علم اطلاعات و دانش شناسی

تعریف دانش

انواع دانش

دانش از نظر ماهوی

دانش از لحاظ شمول و گستره

فرایند دانش

تعریف داده Data

تعریف اطلاعات Information

تعریف دانش Knowledge

تعریف خرد Wisdom

زنجیره داده تا خرد

مدیریت اطلاعات و مدیریت دانش


مطالب مرتبط

واژه دانش‌شناسی، نخستین بار توسط دکتر هوشنگ ابرامی به کار برده شد. دکتر ابرامی، واژه دانش‌شناسی را برای رشته علوم کتابداری و اطلاع‌رسانی به کار برد. در واقع، سه رکن اصلی دانش‌شناسی، عبارت‌اند از:

داده ماده خام اطلاعات

اطلاعات ماده خام دانش

دانش که در رأس هرم قرار دارد.

بر این اساس، علم “دانش‌شناسی” با سه عنصر داده، اطلاعات و دانش سرو کار دارد. به عبارت دیگر، دانش‌شناسی به بحث و بررسی پیرامون دانش و عناصر سازنده آن، یعنی داده و اطلاعات می‌پردازد.[۱]

مهندسی دانش، به مجموعه فرایندهای مربوط به طراحی، مهندسی و ایجاد سامانه‌های مبتنی بر دانش اطلاق می‌شود. مهندسی دانش، دارای وجوه مشترک فراوانی با مهندسی نرم‌افزار است، به‌طوری که بیشتر راه حل‌ها و روشهای هریک را می‌توان در دیگری استفاده کرد. علاوه بر آن، زمینه‌های دیگری مثل هوش مصنوعی، پایگاه‌های داده‌ها، کاوش‌های ماشینی در داده‌ها، سامانه‌های خبره، سامانه‌های پشتیبانی تصمیم‌ها و نیز سامانه‌های اطلاعات جغرافیایی را باید در ارتباط نزدیک با مهندسی دانش، به حساب آورد.مهندسان دانش (به انگلیسیKnowledge Engineer)، نقشی است که در فرایند مهندسی دانش یا (به انگلیسیKnowledge Engineering) تبحر دارد؛ وی می‌تواند سه فعالیت استخراج، تحلیل و مدلسازی دانش را انجام دهد. این سه فعالیت منجر به تولید یک پایگاه دانش ساخت یافته مبتنی بر مدل‌های دانش با قابلیت استفاده مجدد می‌شود که می‌تواند به عنوان محتوای ورودی در یک سیستم مبتنی بر دانش استفاده شود. در نگاه‌های غیرحرفه‌ای تر مهندس دانش به عنوان نقشی برای اجرای برخی فرایندهای ساده مدیریت دانش تنزل پیدا می‌کند.

در ابتدای زمان وجود سیستم‌های خبره، اندک یا هیچگونه رویه‌ای برای ایجاد و ساخت نرم‌افزار وجود نداشته‌است. محققان همراه با کارشناسان این حوزه شروع به برنامه‌نویسی کرده و گاهی ابزارهای لازم (همانند موتور استنتاج) را همگام با خود نرم‌افزار ایجاد می‌کردند. همگام با مهاجرت سیستم‌های خبره از نمونه‌های اولیه آکادمیک به سیستم‌های کسب و کار پیاده‌سازی شده این نکته مورد توجه قرار گرفت که برای امکان قابل پیش‌بینی بودن و کنترل بر روی رویه‌های ساخت نرم‌افزار نیاز به یک اصل و روش‌شناسی خواهیم داشت. اساساً دو تلاش برای به کار گیری این روشها وجود داشت:

۱-استفاده از متدولوژی‌های قراردادی برای توسعه نرم‌افزار

۲-پیاده‌سازی متدولوژی‌های خاصی که با نیازهای ساخت سیستم‌های خبره وفق داده شده‌است

بسیاری از سیستم‌های خبره اولیه توسط شرکت‌های مشاوره‌ای و یکپارچه سازی سیستم‌های بزرگ مانند Andersen مشاور توسعه داده شد. این شرکت در حال حاضر به عنوان مثال خوبی (به عنوان مثال روش / ۱ برای Andersen) که آن‌ها به منظور توسعه نرم‌افزار برای مشتریان خود همه کارکنان خود را آموزش داده و تقریباً به‌طور مستمر آموزش کارکنان ادامه دارد. یکی روند در توسعه سیستم‌های خبره اولیه بود به سادگی به این روش آبشار به توسعه سیستم‌های خبره اعمال می‌شود.

از رویکردهای مهندسی دانش می‌توان به نقش محدود (به انگلیسیrole-limiting) یا وظایف عمومی (به انگلیسیgeneric tasks) اشاره نمود. هم چنین برای به نمایش گذاشتن مفاهیم و روش‌های متفاوت، می‌توان از چارچوب‌های CommonKADS ،MIKE و PROTEGE-II استفاده کرد.

جهت مشاهده سایر مطالب مرتبط با متفرقه کلیک کنید.

print
  راهنمای خرید:
  • لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
  • همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
  • ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.

 برچسب ها: