پاورپوینت آماده جهانی شدن و توسعه کشورها
پاورپوینت آماده جهانی شدن و توسعه کشورها
فهرست مطالب پاورپوینت
تعریف توسعه اقتصادی
اهداف توسعه اقتصادی
شاخصهای توسعه اقتصادی
استراتژیهای مختلف توسعه اقتصادی
پیامد های توسعه اقتصادی
مقدمه ای بر جهانی شدن
برخی از تعاریف جهانی شدن
سه دیدگاه نظری در باره جهانی شدن
برخی از روند های جهانی شدن
رشد فعالیت TNCs
برخی از آثار و پیامدهای جهانی شدن در کشورهای در حال توسعه
آثار جهانی شدن از نظر گید نر
معرفی شاخص، زیر شاخص ها و متغیرهای جهانی شدن
شاخص یکپارچگی اقتصادی
ارتباطات فردی
ارتباطات تکنولوژیکی
تعهدات سیاسی
رتبه ایران در این طبقه بندی
جایگاه ایران از نظر شاخصهای جهانی شدن
بخشی از مطالب پاورپوینت
جهانی شدن به صورتهای گوناگون تعریف شده است و هر یک از صاحبنظران از وجهی بدان پرداخته اند:«مک گرو» در خصوص جهانی شدن چنین می گوید: «افزایش شمار پیوندها و ارتباطات متقابلی که فراتر از دولتها (و در نتیجه فراتر از جوامع) دامن می گسترند و نظام جدید جهانی را می سازند. جهانی شدن به فرآیندی اطلاق می شود که از طریق آن حوادث، تصمیمات و فعالیتهای یک بخش از جهان می تواند نتایج مهمی برای افراد و جوامع در بخشهای بسیار دور کره زمین در بر داشته باشد»[۱].
مفهوم جهانی شدن
یکی از ویژگیهای اصلی جهانی شدن ارتباطات متقابل است، اما بر خلاف وابستگی متقابل که بر دو جانبه بودن تأکید دارد، جهانی شدن امکان وابسته شدن را نیز در نظر می آورد[۲].
مفهوم جهانی شدن به اهمیت نظم دهی مجدد زمان و مکان اشاره دارد. نظریه پردازان وابستگی متقابل، نگاه خود را روی بین المللی شدن روابط بین الملل متمرکز ساخته اند، در حالی که نویسندگانی که در پارادایم جهانی شدن قلم می زنند از حرکت به سوی یک جامعه جهانی سخن می گویند.[۳] در دیدگاه برخی صاحبنظران جهانی شدن با انحصار همخوان نیست، یعنی جهانی شدن این واقعیت را می پذیرد که انحصاری بودن یک واقعیت است و نه یک امکان تاریخی[۴].
پیامد های جهانی شدن
در نظر برخی دیگر از صاحبنظران، جهانی شدن به عنوان یک مفهوم هم به کوچک شدن جهانی و هم به تقویت آگاهی از جهان اشاره دارد. معمولاً علت این کوچک شدن را پیشرفت سریع تکنولوژی و تشدید روز افزون فعالیتهای اقتصادی می دانند. در همین تفسیر از جوامع ملی است که کار آمدی مقامات ملی متزلزل می شود و استقلال عمل آنها از بین می رود. به علاوه توسعه شبکه های فراملی و ساختارهای اقتدار جهانی موجب جابجایی و گسیختگی تصمیم گیری ملی می شود.
این کوچک شدن فیزیکی جهان و اندیشه دهکده جهانی با درک متحولی از زمان و مکان همراه است. جهانی شدن موجب افزایش فرآیندهایی می شود که از طریق آنها، شبکه های ارتباطی و نظامهای تولید سطوح محلی و جهانی را با یکدیگر پیوند میدهد، به طوری که روابط اجتماعی دیگر فقط در قالب محلی قابل تصور نیست. زندگی روزمره ما چنان ساختار یافته است که تعاملات اجتماعی در دل شبکه های جهانی صورت می گیرد. در این نگرش، جهانی شدن این گونه تعریف می شود: «تشدید روابط اجتماعی در سرتاسر جهان که مکانهای دور از هم را چنان به هم مرتبط میسازد که اتفاقات هر محل زائیده حوادثی است که کیلومتر ها دورتر به وقوع می پیوندد و برعکس»[۵]
جهت مشاهده سایر مطالب مرتبط با مدیریت اینجا کلیک کنید.
پاورپوینت های آماده مرتبط با این موضوع:
پاورپوینت توسعه کارآفرینی / پاورپوینت کارآفرینی ترویج، توسعه و ضرورت آموزش آن
برنامه ریزی اقتصادی – اصول و تعارف و انواع برنامه ریزی / پاورپوینت تئوری های اقتصادی کلاسیک و نئوکلاسیک