پاورپوینت آماده آسیب شناسی ماهواره
پاورپوینت آماده آسیب شناسی ماهواره
پاورپوینت آماده آسیب شناسی ماهواره
شکل گیری عصر ماهواره
تاریخچه ماهواره
ورود شبکه های ماهواره ای به ایران
نگاهی آماری به وضعیت شبکه های ماهواره ای در ایران
وضعیت شبکه های ماهواره ای به ایران
گونه شناسی شبکه های ماهواره ای فارسی زبان
شبکه های سیاسی خبری
شبکه های سیاسی و خبری فارسی زبان
شبکه های سرگرمی(عمومی)
شبکه های موسیقی و شو
شبکه های فیلم و سریال
شبکه های تجزیه طلب قومی
شبکه های تبلیغاتی و بازاریابی
شبکه های پورنو و اروتیک
شبکه های مذهبی
مطالب مرتبط
ماهواره[۱] به دستگاههای ساخت بشر گفته میشود که به فضا فرستادهشده و در مدارهایی به گرد زمین یا سیارات دیگر میچرخند.
اهمیت ماهوارهها برای مخابرات و بررسی منابع زمینی و پژوهش و کاربردهای نظامی و جاسوسی روزافزون است. بخشی از پژوهشهای علمی و تخصصی که در آزمایشگاههای مستقر در فضا انجام میشود، هرگز نمیتوانست روی کرهٔ زمین، عملی شود.
نخستین ماهوارهٔ فضایی جهان اسپوتنیک-۱ (به معنی همسفر-۱ به زبان روسی) بود که در تاریخ ۱۲ مهر ۱۳۳۶ (۴ اکتبر ۱۹۵۷) به مدار زمین پرتاب شد. پرتاب اسپوتنیک-۱ به مدار زمین آغازگر عصر فضا و مسابقه فضایی شد. از آن زمان، حدود ۸۹۰۰ ماهوارهٔ بیش از ۴۰ کشور به وسیلهٔ ۱۰ ملت به فضا پرتاب شدهاند. بنا بر تخمینی مربوط به ۲۰۱۸، حدود ۱۹۰۰ از آنها در مدار به صورت فعال باقی ماندهاند و بقیه، عمر مفیدشان را پشت سر گذاشته و به زبالههای فضایی تبدیل شدهاند. تقریباً ۶۳٪ از ماهوارههای عملیاتی در مدار نزدیک زمین هستند، ۶٪ در مدار میانی زمین (در ۲۰٫۰۰۰ کیلومتری)، و ۲۹٪ در مدار زمین ثابت (در ۳۶٬۰۰۰ کیلومتری) قرار دارند. ۲٪ باقی مانده را ماهوارههایی که در مدارهای بیضی قرار دارند تشکیل میدهند. از نظر کشورهایی که بیشترین ماهواره را در اطراف زمین دارند، ایالات متحده آمریکا با ۸۵۹ ماهواره بهطور قابل توجهی پیشتاز بودهاست، چین با ۲۵۰ ماهواره دوم و |روسیه با ۱۴۶ سوم بودهاست. سپس هند با (۱۱۸)، ژاپن با (۷۲) و بریتانیا با (۵۲) ماهواره پس از آنها قرار داشتهاند.[۲] چند ایستگاه فضایی بزرگ، از جمله ایستگاه فضایی بینالمللی، به صورت قطعاتی پرتاب شده و در مدار یکجا جمع و متصل شدهاند. بیشتر از یک دوجین کاوشگر فضایی در مدارهای دیگر اجرام نیز قرار داده شده و به ماهوارههای مصنوعی ماه و قمرهای تیر، ناهید، مریخ، مشتری، کیوان، تعدادی سیارک، و خورشید تبدیل شدهاند.
اولین ماهوارهٔ ایالات متحده برای تقویت کردن مخابرات «پروژهٔ اسکور» در سال ۱۹۵۸ میلادی بود که از یک نوار برای ضبط و پخش پیامهای صوتی استفاده میکرد. از این ماهواره برای پخش پیام تبریک کریسمس رئیسجمهور آمریکا «آیزن هاور» به سراسر دنیا استفاده میشد. در سال ۱۹۶۰ میلادی ناسا ماهوارهٔ «اکو» را پرتاب کرد. تل استار اولین ماهوارهٔ فعال مخابرهٔ مستقیم ماهوارهای تجاری بود. وابستههای به «ای تی اند تی» به عنوان بخشی از توافق چند ملیتی بین «ای تی اند تی»، آزمایشگاههای تلفن بل، ناسا، ادارهٔ پست عمومی بریتانیا و دفتر پست ملی فرانسه برای گسترش ارتباطات ماهوارهای، آن ماهواره را از پایگاه فضایی کِیپ کاناوِرال در ۱۰ ژوئیه ۱۹۶۲ میلادی توسط ناسا پرتاب کردند. اولین و مهمترین برنامهٔ ماهوارههای مخابراتی در تلفن بلند برد میان قارهای بود. پیشرفتها در کابلهای مخابراتی زیردریایی با استفاده از فیبرهای نوری باعث کاهش استفاده از ماهوارهها برای تلفنهای ثابت در اواخر قرن بیستم شد، ولی هنوز برخی اقلیمها یا قسمتهایی از برخی کشورها بودند که خطوط زمینی مخابرات در آنها اندک بود یا موجود نبود مانند قطب جنوب، به علاوهٔ بخش عظیمی از استرالیا، آمریکای جنوبی، آفریقا، کانادای شمالی، چین، روسیه و گرینلند. بعد از اینکه سرویس تلفن راه دور تجاری با استفاده از مخابرات ماهوارهای ایجاد شد، یک میزبان از دیگر ارتباطات راه دور تجاری با ماهوارههای مشابه در سال ۱۹۷۹ میلادی شامل موبایلهای ماهوارهای، رادیوی ماهوارهای، تلویزیون ماهوارهای و دسترسی اینترنتی ماهوارهٔ تطبیق شد. اولین تطابقها برای بیشتر سرویسها در دههٔ ۱۹۹۰ میلادی اتفاق افتاد و درحالی که قیمتگذاری برای کانالهای تقویت کنندهٔ ماهوارهای ادامه مییافت بهطور قابل توجهی افت کرد.[۳]
جهت مشاهده سایر مطالب مرتبط با جامعه شناسی کلیک کنید.
- لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
- همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
- ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
- در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.