پاورپیونت آماده کنترل بیماریهای منتقله از آب و غذا
پاورپیونت آماده کنترل بیماریهای منتقله از آب و غذا
مقدمه
شرایط وقوع اپیدمی بیماریهای روده ای
مخزن بیماری
عدم امنیت بهداشتی محیط
شخص سالم
راههای انتقال آلودگی
حلقه های زنجیره انتقال آلودگی
مدیریت جامع بهداشت محیط در پیشگیری و مقابله با اپیدمی بیماریهای روده ای
قبل از وقوع اپیدمی
نظام ثبت اطلاعات – گزارش دهی
ارزیابی برنامه های کنترل اپیدمی
برای تحقق امور فوق لازمست
شرایط محیطی مناسب برای همه گیری وبا
اثرات آلودگی آب بر انسان
اهداف بازرسی
بازرسی میتواند از طریق
مطالب مرتبط
با رشد صنعت در قرن ۱۹ میلادی بسیاری از رودها مملو از مواد زاید و حتی برخی به فاضلاب تبدیل شدند. در اوایل دوران رشد صنعت، آب آشامیدنی بسیاری از شهرها به وسیله رودهایی که مواد زاید و فاضلاب خود را در آن میریختند، تأمین میشد. نتیجه این عمل شیوع وبا، تیفویید و سایر بیماریها بود.
برای مثال: در قرن ۱۹ با آلودگی رودخانه تیمز که مملو از مواد زاید و سمی شده بود، وبا شیوع یافت و ۲۰ هزار نفر را در انگلیس کشت. بیماری تیفویید در همین دوران بسیاری از شهرهای آمریکا را فرا گرفته بود. تا اواخر دهه ۱۹۶۰ اینطور تصور میشد که رودها و دریاچهها محلی برای تخلیه آلودگیهای صنعتی هستند.
بیماریهای منتقله از طریق آب، زمانی به اشتباه توسط تئوری میاسما یعنی گسترش بیماریها از طریق هوا شناخته میشد.[۱][۲] تا اینکه مردم شروع به یافتن رابطهای بین کیفیت آب و بیماریهای منتقله از طریق آب کردند. این امر منجر به روشهای مختلف خالصسازی آب، مانند فیلتر شنی و کلرزنی آب آشامیدنی گردید. بنیانگذاران میکروسکوپ (ریزبینی)، آنتونی فان لیوونهوک و رابرت هوک، از میکروسکوپ تازه اختراع شده برای کشف رابطه آب و بیماری استفاده کردند. آنها برای اولین بار ذرات ریز مواد معلق در آب را مشاهده نمودند و به این ترتیب زمینه برای درک آینده از پاتوژنها و بیماریهای منتقله از آب فراهم گردید.[۳]