پاورپوینت آماده مزایای شیر مادر
پاورپوینت آماده مزایای شیر مادر
پاورپوینت آماده مزایای شیر مادر
مزایای تغذیه انحصاری با شیرمادر
تغذیه با شیرمادر بشدت از احتمال بروز .آلرژی ،آسم ، اگزما و غیره می کاهد
جذب مواد مغذی
کاهش احتمال بروز پاره ای از بیماریها
رابطه عاطفی مستحکم
اثرات ضد یرقان شیر مادر
چرا شیر مادر برای نوزاد LBW بهترین است
جنبه های تغذیه ای شیر مادر
عناصر شیر رسیده
چربی
کربوهیدرات
پروتئین
ویتامینها ومواد معدنی
فاکتور بیفیدوس
مطالب مرتبط
شیر مادر، شیری است که از پستان جنس زن انسان برای فرزندش بدست میآید. شیر خوراک نخستین نوزاد تازه به دنیا آمدهٔ انسان است پیش از آنکه بتواند مواد خوراکی دیگر را بخورد یا هضم کند نوزاد کمی که بزرگتر شد ممکن است یا به خوردن شیر به صورت مستقل ادامه دهد یا آن را در ترکیبی با خوراکیهای دیگر بخورد.
شیردهی به نوزاد میتواند از سوی مادر خودش باشد که در این صورت، این معمولترین روش شیردهی خواهد بود، البته ممکن است مادر به صورت مستقیم شیر ندهد بلکه توسط شیردوش، شیر را از بدن بگیرد سپس آن را به کمک شیشه شیر، فنجان، قاشق یا دیگر ابزارهای شیردهی به نوزاد دهد. شیر ممکن متعلق به زنی غیر از مادر نوزاد باشد که ممکن است این شیر از انبار شیر فراهم شده باشد یا زنی غیر از مادر نوزاد مستقیم به او شیر دهد. این حالت در گذشته نیز وجود داشته که در این صورت به این زن، دایه گفته میشد. کارشناسان فنلاندی در پژوهشهای خود دریافتند که اولین منبع پروبیوتیک شیر مادر است که باعث ازبین رفتن باکتریهای بیماری زا شده و تأثیر سلامت بخش دارد.[۱]
سازمان بهداشت جهانی توصیه میکند که در شش ماه نخست، نوزاد تنها از شیر مادر بخورد که البته اگر آمادگی آن دیده شد کم کم مواد جامد هم افزوده شود. تا سن دو سالگی توصیه میشود به عنوان یک خوراک تکمیلی به نوزاد شیر داده شود اما برای بیش از دو سال شیردهی به تمایل نوزاد و مادر بستگی دارد.[۲] شیردهی برای مادر و نوزاد، سودمند است و اثر مثبت آن حتی در دوران کودکی هم دیده میشود.[۳] برای نمونه میتوان به کاهش خطر سندروم مرگ ناگهانی نوزاد،[۴] افزایش هوش،[۵] تاحدی کاهش عفونت گوش میانی،[۶] مقاومت در برابر سرماخوردگی و آنفلوانزا،[۷] اندک کاهش در خطر سرطان خون کودکی،[۸] کاهش خطر بیماری قند نوزادی،[۹] داشتن دندانهایی بهتر،[۱۰] کاهش خطر چاقی در آینده،[۱۱] کاهش خطر درخودماندگی[۱۲] کاهش خطر گرفتاری در آسم و اگزما،[۱۰] کاهش در خطر گرفتاری ناهنجاریهای روحی به ویژه در بچههایی که به فرزندی پذیرفته میشوند.[۱۳][۱۴] شیر مادر، به محض تولد نوزاد، در غدههای شیری تولید میشود. این شیر از مولکولهایی تشکیل شده که توسط بدن مادر تولید میشوند و طبیعتاً با شیرهای پاستوریزه که منشاء حیوانی دارند متفاوت است. شیر مادر حاوی ترکیب بی نظیری از انواع ویتامینها، پروتئینها، چربی، آنتی بادیها و مواد دفاعی دیگری میباشد که هم نیاز نوزاد به یک غذای کامل را برطرف میکند و هم نوزاد را برای مقابله با ویروسها، باکتریها و عوامل بیماری زای دیگر مقاوم میسازد.اما خواص بی نظیر شیر مادر به همینجا ختم نمیشود. در نوزادانی که حداقل تا ۶ ماهگی از شیر مادر تغذیه شده اند، احتمال بروز انواع حساسیتها، عفونت گوش، اسهال و بیماریهای تنفسی مانند آسم به مقدار زیادی کاهش پیدا میکند. همچنین در اکثر موارد، نوزادانی که از شیر مادر تغذیه میکنند در آینده از IQ بالاتری برخوردار هستند.هضم شیر مادر برای نوزاد آسان تر از شیرهای پاستوریزه میباشد و همچنین شیر دادن مادر به نوزاد، باعث ایجاد حس آرامش و امنیت در نوزاد میشود که هم میتواند به هضم شیر کمک کند و هم در دراز مدت تأثیرات مثبتی برای کودک داشته باشد. به نظر پژوهشگران از دیگر مزایایی شیر مادر این است که تغذیه با آن به مقاومت کودک در برابر آلودگی هوا کمک میکند.[۱۵]
جهت مشاهده سایر مطالب مرتبط با بهداشت کلیک کنید.
- لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
- همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
- ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
- در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.